Concert Kerkdagen

Muziek en beeldende kunst verenigd

Op 31 mei vindt om 20.00 u. in de kerk Sint-Cornelius te Aalter een uniek duoconcert plaats dat kadert in het cultuurproject rond schilder Antoon De Clercq. Het speciale is dat alle betrokken kunstenaars in Aalter wonen of gewoond hebben.

Matthias De Jaeger (pianist-componist) en Andy Dhondt (saxofonist) brengen hun nieuwe programma ‘Sax in shades on Piano’. Het bestaat uit sfeervolle composities van Matthias voor twee instrumenten die perfect met elkaar harmoniëren: piano en saxofoon.
De composities van Matthias zijn mede geïnspireerd op het rijke oeuvre van Antoon De Clercq. 

De kerk wordt voor de gelegenheid in een aangepast kleedje gestoken door kunstenaar Paul De Doncker. Hij gebruikt grote doeken die de kleuren en de lijnen van Antoon combineren met de lijnen en de kleuren van de glasramen.

Dit unieke concert brengt een hartverwarmende symbiose tussen beeld, symboliek, piano en saxofoon: sterk, diepgaand maar vaak ook teder en breekbaar.

Het concert is een samenwerking tussen Sint-Corneliusgilde, Cultuurraad Aalter, Kunstkring Altra, kerkraad Aalter, Muzikaalter, WZC Veilige Have, Paul De Doncker en Piano’s Quatre Mains.

Na afloop biedt het gemeentebestuur een receptie aan in Veilige Have.

Tickets kosten 20 euro. Bestellen kan via www.your-tickets.be/events/SaxinshadesonPiano

De flyer voor dit concert vind je hier.